11. kolesarski maraton po deželi cvička uspel

Tako kot že vrsto let doslej je v nedeljo, 18. avgusta Rekreativno kolesarsko društvo Krško organiziralo 11. kolesarski maraton po deželi cvička s startom in ciljem v Krškem na Trgu Matije Gubca. Za rekreativne kolesarje so pripravili tri kolesarske trase, dolge 70, 40 in 5,8 kilometra. Veliki maraton je potekal na trasi Krško – Stari Grad – Spodnja Pohanca – Lenart – Brežice – Čatež ob Savi – Cerklje – Križaj – Kostanjevica na Krki – Zameško – Smednik – Raka – Zavratec – Impoljca – Krško. Mali maraton na cesti Krško – Stari Grad – Spodnja Pohanca – Lenart – Brežice – Čatež ob Savi – Cerklje – Križaj – Veliki – Podlog – Krško. Najmlajši in njihovi spremljevalci pa so se podali na otroški Čričkov kolesarski maraton, ki je šel mimo Stare vasi, Vrbine in obvoznice nazaj na Trg Matije Gubca.

Maratona se je udeležilo več kot 350 kolesarjev in 60 najmlajših, ki so vozili otroški maraton. Maraton je bil rekreativnega značaja. Vsi udeleženci, ki so prišli iz različnih koncev Slovenije so prejeli toplo malico, majico in spominsko medaljo. Pokala sta prejela najstarejši kolesar in najstarejša kolesarka na maratonu. RKD je nagradil tudi kolesarja, ki je najhitreje prevozil ciljno črto trase velikega maratona, vendar še vedno po cestno prometnih predpisih. Pokal je prejel Grega Lah iz Mirne Peči. Med udeleženci so izžrebali kar nekaj nagrad in glavno nagrado gorsko kolo.

Prireditve se je udeležila tudi aktualna cvičkova princesa Andreja Simeonov iz Malkovca, ki je pozdravila kolesarje in odprla maraton.

Kolesarsko prireditev so tako uspešno pripeljali do konca, organizator se najlepše zahvaljuje vsem sponzorjem, prav tako vsem redarjem, motoristom, policiji in zdravstveni službi, ki so poskrbeli za varnost vseh kolesarjev in kolesark ter seveda vabi kolesarje, da se tudi prihodnje leto, tretjo nedeljo v avgustu zopet udeležijo 12. Maratona po deželi cvička.

Anita Pavlovič

Deli naprej!