15. kolesarski maraton Pišece z neprekosljivimi RKD-jevci

Prelep kolesarski dan smo doživeli člani RKD Krško, ko smo se po različnih poteh odpravili na start. Pred nami je bil tokrat že 15. kolesarski maraton Pišece.

Zgodnja sobotna 8:00 ura nas ni zaustavila in kar 10 naših članov je prišlo na lepo druženje kolesarskih navdušencev. Pot nas je vodila po trasi Pišece – Bizeljsko – Orešje – Klanjec – Kumrovec – Svete Gore – Pišece. Končni cilj Caffe bar v centru Pišec, kjer nas je pričakala pogostitev s kotleti, čevapi in pijačo. Bilo je bogato, kakšna izgubljena kalorija je priromala nazaj v naše trebuščke… nismo se branili dobrot, ki nam jih je ponudil lokalni organizator. Prejeli smo tudi spominske medalje… Tadeju Škofu, domačemu pišečanu, gre zahvala za izpeljavo lepe prireditve…

Ponovno smo se podali preko meje do nam letos že poznanega Kumrovca, na meji pa “rampa”, brez osebnega dokumenta ne bo poti naprej. Vendarle so se nekako uspeli dogovoriti za prehod in smo uživali naprej. Pozdravili in poslikali smo “našega Titota”, ki strumno stoji v opomin časom… preteklim… vihravim… lepšim? Naš Lojz in Tomi sta se rade volje dala prepričati, da smo se vrnili po težji poti čez Bistrico ob Sotli in Bizeljsko čez klančke nazaj na Pišece… Luštno je bilo. Še se vrnemo.

Naslednja večja akcija pa seveda naša tura po Sloveniji… Nabrusimo noge! Še je čas… 175km do Izlak v Zasavju in še malo naokrog bo izziv za vsakogar! Ne pozabimo tudi na naš 18.-ti cvičkov… 21. avgust se bliža!

18. KOLESARSKI MARATON PO DEŽELI CVIČKA – RAZPIS

Deli naprej!