16. Kolesarski maraton po deželi cvička

16. Kolesarski maraton po deželi cvička privabil v Krško več kot 350
kolesarjev iz vse Slovenije

V nedeljo, 19. avgusta je rekreativno kolesarsko društvo Krško organiziralo že svoj 16.
kolesarski maraton po deželi cvička. Za rekreativne kolesarje so pripravili tri kolesarske trase, dolge 70, 40 in 6 km. Najmlajši in njihovi spremljevalci so se lahko podali na otroški Čričkov maraton. Maratona se je udeležilo več kot 350 kolesarjev. Udeleženci so prišli iz različnih koncev Slovenije, največ pa je bilo domačih kolesarjev.

Pokal za najstarejšega kolesarja je prejel 88 letni kolesar Danilo Pečnik iz Brežic, najstarejša udeleženka je bila Irena Berčon, kolesar Anže Podlesnik iz kolesarskega Kluba JB Team je prvi prečkal ciljno črto velikega maratona. Pokal za najhitrejšega na malem maratonu je prejel tudi triatlonec Matic Močnik iz Športnega društva Posavje, ki v teh dneh odhaja na evropsko prvenstvo v triatlonu v Grčijo. Pokal so prejeli tudi domači kolesarji številčne ekipe 30-ih kolesarjev Pokemon Alo Alo za najštevilčnejšo udeležbo na maratonu.

Poleg čričkovega maratona so se najmlajši kolesarji lahko preizkusili na poligonu športnih priložnosti, ki ga je podprla Športna zveza Krško. Kolesarje je pred startom pozdravil predsednik RKD Krško Branko Sikošek. Med udeleženci so izžrebali preko 50 nagrad in glavno nagrado gorsko kolo, ki ga je poklonil skupaj z društvom RKD Krško Matjaž Traven iz Kolesarskega centra Krško. Poskrbljeno pa je bilo tudi za domače viže, saj je na harmoniko, tik pred startom, zaigral Primož iz Cerkelj ob Krki, ki je poskrbel tudi za ozvočenje.

Kolesarsko prireditev so uspešno pripeljali do konca. Organizator se najlepše zahvaljuje vsem donatorjem, prav tako redarjem, motoristom MK Ketna in Društvu ljubiteljev motorjev Matija Gubec, prostovoljcem, njihovim članom in zdravstveni službi, ki so poskrbeli za varnost vseh kolesarjev in kolesark.

RKD Krško seveda že sedaj vabi kolesarje, da se tudi prihodnje leto, tretjo nedeljo v avgustu zopet udeležijo že 17. Maratona po deželi cvička.

Anita Petrič
RKD Krško

Deli naprej!