Kolesarski maraton po deželi cvička se v letu 2022 vrača v Krško!

Po dveh letih suše zaradi zdravstvenih omejitev, se v Krško vrača najsrčnejši kolesarski maraton v Posavju in širše. Rekreativno kolesarsko društvo Krško bo tako v nedeljo 21. avgusta organiziralo že svoj »18. kolesarski maraton po deželi cvička« s startom na trgu Matije Gubca v Krškem.

Za izkušenejše rekreativne kolesarje pripravljajo že poznane kolesarske trase, dolge 70 in 40 km, katere bo pot vodila skozi občine Krško, Brežice, Kostanjevica na Krki in Sevnica. Ne pozabljajo na najmlajše, ki se bodo podali na 6 km pot Čričkovega maratona. Prireditev je rekreativnega značaja in tako kot vrsto let sodi v sklop akcije Slovenija kolesari. Paradno množično prireditev redno podpirajo Občina Krško in podjetja iz lokalnega okolja. Maratona se udeležuje več kot 400 kolesarjev iz različnih koncev Slovenije, prihajajo tudi iz sosednje Hrvaške.

Organizator Rekreativno kolesarsko društvo iz Krškega ima za sabo že več kot dve desetletji izkušenj organiziranja tovrstnih prireditev in si ob lepem vremenu obeta množični povratek rekreativnega kolesarjenja željnih. Letos so prenovili vodstvene organe v društvu in se tako podaja v prihodnost z novo energijo. V kratkem bodo predstavili nov kolesarski dres, pričeli so z rednim rekreativnim kolesarjenjem, organizirajo številne izlete po bližnji in daljni okolici ter ravninski in gorski kronometer, letošnja »epska slovenska kolesarska tura« jih bo popeljala do Lukovice pri Domžalah. Vse aktivnosti povezuje močna družabna povezanost članov.

Prihodnost kolesarjenja je v Sloveniji po številnih uspehih naših najboljših kolesarjev nedvomno svetla. Posavci se pridružujejo pravemu razmahu rekreativnega kolesarjenja, katerega krona medsebojnega druženja in povezovanja bo tokrat že 18. izvedba kolesarskega maratona po deželi cvička.

RKD Krško

Kolesarski maraton po deželi cvička se v 18. izvedbi vrača v Krško…
Deli naprej!