Kronometer Križaj – Krška vas 2014

V soboto, 10. maja 2014, je Rekreativno kolesarsko društvo Krško organiziralo svoj tradicionalni spomladanski kronometer od kraja Križaj do Krške vasi v skupni dolžini deset kilometrov. Dirko na čas so izpeljali v sončnem, a vetrovnem vremenu. Kljub temu, da so imeli veter v prsa, so mnogi izboljšali lanskoletni čas.
Prvo mesto si je v kategoriji na 50 let tako kot že več let zaporedoma prikolesaril Ivan Slak, ki je štartal kot četrti, s časom 16 minut 46 sekund. Drugi je bil Branko Čurič s časom 17:08 in tretji Bojan Čurič s časom 17:31.
Sledili so Franc Žafran, Alojz Podbršček, Tomi Zorič, Roman Zupančič, Branko Sikošek, Vinko Kerin in najstarejši član Danilo Pečnik, ki je celo za več kot dve minuti izboljšal lanskoletni čas. Absolutni zmagovalec je postal Škoda Franc, ki je tekmoval v kategoriji pod 50 let s časom 16:38. Drugi je bil lanskoletni absolutni zmagovalec Jakob Pavlin s časom 16:47 ter tretji Dejan Zupanc s časom 17:17.
Sledili so še Franc Fuks, Michel Podbršček in Anej Zorič. Izven konkurence je tekmovala tudi tajnica kluba Anita Pavlovič. Časomerilec je bil letos Jaroslav Kovačič, član ŠD Posavje, ki se je 13. aprila vrnil s šestmesečnih triatlonskih priprav z Nove Zelandije in Avstralije. Po končani preizkušnji so se člani RKD Krško zbrali v zidanici predsednika Branka Sikoška v Vrhovski vasi tako kot vsako leto, kjer je za odlično malico poskrbel član RKD Krško Stane Petelin. Pa tudi glas harmonike ni manjkal.

RKD Krško

Deli naprej!