Občni zbor 2013

Občni zbor RKD Krško

V petek, 15. marca 2013, so se člani Rekreativno kolesarskega kluba Krško zbrali na letnem občnem zboru v prostorih restavracije Pagat v Krškem. Predsednik kluba Branko Sikošek je imel uvodni pozdrav v katerem je omenil kar nekaj lepih dosežkov kluba in prireditev, ki so jih izpeljali v letu 2012, predvsem je poudaril prejeto priznanje Občine krško ob 20. letnici kluba in za prispevek k razvoju kolesarskega športa v občini.
Sledili sta dve poročili, blagajnika in tajnika. Tako se lahko v letu 2012 RKD Krško pohvali z uspešno organizirano prireditvijo 10. Maraton po deželi cvička, ki bo letos že enajstič zapovrstjo in sicer, 18. avgusta 2013. Kolesarji so tekmovali na spomladanskem in gorskem kronometru ter prekolesarili vsakoletno turo, lansko leto Krško- Muljava-Krško.
Na občnem zboru so podelili pokale najhitrejšim na spomladanskem in gorskem kronometru,in sicer prvo mesto si je na spomladanskem kronometru prikolesaril Ivan Slak, drugi je bil Branko Čurič in tretji Bojan Čurič. Za gorski kronometer so podelili pokale za dve kategoriji. V kategoriji nad 50 let so zavzeli prva tri mesta isti trije člani kot na spomladanskem kronometru, v kategoriji tekmovalcev do 50 let pa prvo mesto Michael Podbršček, čigar pokal je prevzel njegov oče, drugi je bil Franci Fuks in tretji Milan Oštir.
Pokal je prejel tudi najstarejši član kluba Danilo Pečnik iz Brežic, ki se je v letu 2012 udeležil 11 kolesarskih prireditev po Sloveniji. V lanskem letu sta bila med člani tudi dva kolesarja, ki sta praznovala Abrahama (Bojan Ivnik in Matjaž Tuma) in deset let več predsednik Branko Sikošek, zato jim je klub v ta namen podelil simbolna darila.
Na dnevnem redu so bile tudi volitve izvršnega odbora, nadzornega odbora in disciplinske komisije. Prav tako je bil predstavljen plan dela za leto 2012. Dosedanji predsednik Branko Sikošek bo svojo funkcijo nadaljeval tudi v prihodnjih letih.
Ob koncu je sledila večerja s prijetnim druženjem in sladico, za katero vsako leto poskrbi žena najstarejšega člana Alja Pečnik.

Foto in besedilo: Anita Pavlovič

Deli naprej!