Občni zbor 2014

Člani RKD Krško so se v petek, 21.2.2014 zbrali v Restavraciji Pagat na letnem občnem zboru. Spregovorili so nekaj besed o minuli sezoni, pogledali kaj so dobrega in kaj ne, storili v pretekli sezoni in spregovorili o planih ter željah za letošnjo sezono.

Tako kot vsako leto je spregovoril predsednik kluba Branko Sikošek, ki je dejal, da se že bližajo dnevi, ki jih vsi že težko pričakujejo, da se bo energija, ki se je nakopičila preko zime, preko pedalov na kolesih začela sproščati za nabiranje kolesarskih kilometrov v novi sezoni. Povedal je, da z veseljem ugotavlja, da so tudi tokrat uspešno izpeljali vse tradicionalne akcije od obeh kronometrov, letne ture in seveda tradicionalnega maratona po deželi cvička. Prav tako se je zahvalil vsem članom, ki so po svojih možnostih nesebično pomagali pri izvedbi maratona, še posebej pa je izpostavil člana Bojana Ivnika, ki vsako leto pripelje na prireditveni prostor energijo v pravem pomenu in skupaj s svojimi družinskimi člani poskrbi za eno izmed zahtevnejših redarskih mest.

V nadaljevanju je Vinko Kerin predstavil plan dela za leto 2014 in že napovedal prireditev Maraton po deželi cvička, ki bo letos potekal v nedeljo, 17. avgusta. Prav tako bo izpeljan jesenski kot gorski kronometer. Člani RKD Krško pa se bodo letos podali na letno kolesarsko turo v Belo krajino.
Še nekaj statistike: RKD Krško je ob koncu leta 2013 štelo 22 članov. V letošnjem letu pa so se pridružili še trije novi člani. Kolesarji člani so se tudi letu 2013 udeležili različnih kolesarskih prireditev. Največ prireditev (kar 12 kolesarskih maratonov) se je udeležil najstarejši član Danilo Pečnik, ki je za ta podvig prejel pokal. Lanske kolesarske ture se je udeležilo 13 članov. Pot ji je vodila od Dolge vasi od koder so kolesarili do Lendave, skozi Hotizo proti Ljutomeru. Nato proti krajem Radomerje, Ivanjkovci, Pavlovci, Mihovci, vse do Ptuja in Majšperka, do Rogatca in naprej do Rogaške Slatine in Podčetrtka. Ob zaključku kolesarske poti so se zapeljali še mimo Bizeljskega, Globokega in skozi Artiče do cilja 170 kilometrske poti na tržnici na Vidmu.
Na zboru so pokale prejeli tudi najhitrejši na spomladanskem kronometru Križaj – Krška vas V kategoriji nad 50 let je tako kot predlansko leto zmagal Ivan Slak, drugi je bil Branko Čurič in tretji Bojan Čurič. Pokal v kategoriji pod 50 let je prejel tudi sicer absolutni zmagovalec Jakob Pavlin, najmlajši tekmovalec. Pokale so prejeli tudi tekmovalci jesenskega gorskega kronometra, in sicer 1. mesto si je prikolesaril Slak Milan, 2. mesto Čurič Branko, 3. mesto Podbršček Alojz v kategoriji nad 50 let in 1. mesto Pavlin Jakob, 2. mesto Podbršček Mišel, 3. mesto Škoda Franc v kategoriji pod 50 let.

Foto in besedilo: Anita Pavlovič

Deli naprej!