Občni zbor 2015

Člani RKD Krško so se v četrtek, 26.2.2015 zbrali v prostorih Stare krške picerije na letnem občnem zboru. Spregovorili so nekaj besed o minuli sezoni, pogledali kaj so dobrega storili v pretekli sezoni in spregovorili o planih ter željah za letošnjo sezono. Na letnem občnem zboru so potekale volitve vodstva občine, podano je bilo poročilo blagajnika in tajnice ter razprave po poročilih.
Člani društva so soglasno sprejeli, da delo predsednika društva nadaljuje stari predsednik Branko Sikošek, ki je povedal, da je vesel, da so se člani zbrali v tolikšnem številu in se zahvalil gostitelju Tonetu z željo nadaljnjega in uspešnega sodelovanja. Spregovoril je o vseh lanskoletnih izvedenih kolesarskih prireditvah, spomladanskem in jesenskem kronometru, ki se ju je udeležilo lepo število članov. Omenil je tudi letno turo v Podzemelj, katere se je udeležilo skoraj 2/3 aktivnih članov in 12. Maraton po deželi cvička. Ob tej priložnosti se je še enkrat zahvalil vsem, ki so na kakršen koli način priskočili na pomoč pri organizaciji maratona, še posebej vsem članom društva, ki so s svojim delom na pomagali pri sami organizaciji. V nadaljevanju je spregovoril o prenovi spletne strani s poudarkom na predstavitvi dela kluba ter predstavitvi vseh dogodkov in aktivnosti, ki jih v klubu izvajajo. Tu je omenil Grmšek Andreja ki je že izrazil pripravljenost, da bo pri tej nalogi priskočil na pomoč. Predsednik je pozval vse člane, da s svojim delom in aktivnostmi prispevajo k nadaljnjemu uspešnemu delu kluba.
V nadaljevanju je Vinko Kerin predstavil plan dela za leto 2015 in že napovedal prireditev 13. Maraton po deželi cvička, ki bo letos potekal v nedeljo, 16. avgusta. Prav tako bo izpeljan jesenski kot gorski kronometer ter kolesarska tura po Sloveniji.
Na zboru so pokale prejeli tudi najhitrejši trije na spomladanskem kronometru Križaj – Krška vas in tekmovalci jesenskega gorskega kronometra. Največ prireditev (kar 13 kolesarskih maratonov po Sloveniji) se je udeležil najstarejši član Danilo Pečnik, ki je za ta podvig prejel tudi spominsko obeležje.

Anita Petrič

Deli naprej!