Občni zbor 2018

Člani RKD Krško na občnem zboru spregovorili o minuli kolesarski sezoni in spregovorili o načrtih za letošnje leto
Člani RKD Krško so se minuli teden zbrali v Stadion Cafe pubu Krško na letnem občnem zboru. Spregovorili so nekaj besed o minuli sezoni in o planih ter željah za letošnjo sezono. Tako kot vsako leto je uvodoma spregovoril predsednik kluba Branko Sikošek, ki je v svojem nagovoru pohvalil člane RKD Krško, ki so s svojim trudom pomagali pri izpeljavi kolesarskih dogodkov v letu 2017. Zahvalil se je tudi lastniku Andreju Staniču za koriščenje prostorov Stadion Cafe Puba Krško. RKD Krško je letos z občnim zborom malo pohitel, saj se bližajo zimske počitnice, ko bo marsikdo odsoten in bo izkoristil priložnost in odšel na smučanje. Blagajniško poročilo je predstavil Drago Kurnik, poročilo tajnika pa Anita Petrič. V nadaljevanju je Alojz Podbršček predstavil plan dela za leto 2018 in že napovedal prireditev Maraton po deželi cvička, ki bo letos potekal v nedeljo, 19. avgusta. Prav tako bo izpeljan jesenski kot gorski kronometer. Člani RKD Krško pa se bodo tudi letos podali na letno kolesarsko turo. Pot jih bo po vsej verjetnosti vodila proti Rogli.
Predsednik Branko Sikošek je v svojem poročilu med obema zboroma dejal, da je pred kolesarji nova sezona, novi izzivi, novi kilometri in nove akcije. Spomnil je na lansko sezono, ki so si jo kolesarji zadali, od kronometrov, vsakoletne kolesarske ture, izleta v Kumrovec, vrhunec pa je bil, kot že vrsto let doslej 15. Maraton po deželi cvička. Seveda je omenil tudi to, da so se mnogi člani vse leto udeleževali kolesarskih maratonov širom Slovenije. Kar nekaj članov se je udeleževalo tudi treningov, ki so jih organizirali dvakrat tedensko preko vse sezone. Glede kolesarskega Maratona po deželi cvička, je podal mnenje, da je maraton odlično uspel, saj se ga je udeležilo preko tristo prijavljenih maratoncev. Bil je v pravem pomenu mednaroden, saj so se ga udeležili poleg slovenskih matoncev, tudi maratonci iz Hrvaške in celo iz daljnega Katarja. Minil je varno, brez resnih poškodb, kar je za udeležence in organizatorje najbolj pomembno. Priprave na maraton so bile precej stresne in zapletene, saj smo morali na račun spremembe naslova društva uskladiti celoten statut društva z novim zakonom o društvih iz leta 2011, je še povedal. Ob tej priložnosti se je iskreno zahvalil gospodu Simonu Šekoranja iz Upravne enote Krško, ki je društvu ves čas stal ob strani in s svojimi predlogi, sugestijami in nasveti pomagal. Poleg ostalih se je zahvalil izvršilnemu odboru, ki je aktivno sodeloval pri organizaciji prav vseh prireditev, članu Dejanu Župancu, ki je izdelal elaborat za zaporo ceste za maraton, Aniti Petrič, ki je že tolikokrat odlično izpeljala prireditev na startno-ciljni ploščadi in se potrudila tudi pri sami organizaciji maratona, tako pri pridobivanju in izdelavi dokumentacije, kakor tudi pri pridobivanju donatorskih prispevkov, Andreju Grmšku, ki je pod svoje okrilje vzel društveno spletno stran in pripomogel k večji prepoznavnosti društva ter njegovih dejavnosti. Zahvalil se je tudi vsem sponzorjem in donatorjem, ki so s svojimi prispevki omogočili izvedbo maratona. Posebno se je zahvalil članu Andreju Staniču, ki je odlično in na zadovoljstvo vseh udeležencev, organiziral prehrano za udeležence in z reklamnimi panoji pomagal pri promociji maratona. Zahvalil se je tudi županu občine mag. Miranu Stanku, ki vsako leto, če le ima čas, pride na start maratona, spregovori nekaj besed in izvede start maratona.
Še nekaj statistike: RKD Krško je ob koncu leta 2017 štelo 28 članov. Kolesarji člani so se tudi letu 2017 udeležili različnih kolesarskih prireditev. Največ prireditev se je udeležil najstarejši član Danilo Pečnik (v 88. letu starosti) in najmlajši Aljaž Bratkovič, ki sta za svoje podvige prejela tudi posebno priznanje. V lanskem letu sta okrogli jubilej dočakala dva člana RKD Krško, rojena ne tako daljnega leta 1957 Stane Petelin in Vlado Podgornik. Predsednik jima je v imenu društva iskreno čestital in zaželel še veliko aktivnih let. Sledilo je skupno druženje, Alojz Levičar pa je za to posebno priložnost spekel domači kruh. Na zboru so podelili tudi medalje najhitrejšim na spomladanskem in jesenskem kronometru.

RKD Krško

Deli naprej!