Občni zbor 2019

V petek, 1. marca 2019 je potekal občni zbor članov RKD Krško. Potekal je v prostorih klubske pisarne AMD Krško. Člani so na občnem zboru spregovorili o minuli kolesarski sezoni in spregovorili o načrtih za letošnje leto 2019.
Tako kot vsako leto je uvodoma spregovoril predsednik kluba Branko Sikošek, ki je v svojem nagovoru pohvalil člane RKD Krško, ki so s svojim trudom pomagali pri izpeljavi kolesarskih dogodkov v letu 2018. Blagajniško poročilo je predstavil Drago Kurnik. Tajnica društva Anita Petrič je pohvalila predsednika Športne zveze Krško Luko Šebeka za aktivno sodelovanje, saj je zveza pristopila z delom finančnih sredstev, za kar so se poleg otroškega čričkovega maratona najmlajši kolesarji lahko preizkusili še na poligonu športnih priložnosti, ki ga je podprla Športna zveza Krško. V nadaljevanju je Alojz Podbršček predstavil plan dela za leto 2019 in že napovedal prireditev Maraton po deželi cvička, ki bo letos potekal v nedeljo, 18. avgusta. Prav tako bo izpeljan jesenski kot gorski kronometer. Člani RKD Krško pa se bodo tudi letos podali na letno kolesarsko turo.
Na občnem zboru so potekale tudi volitve. Člani so soglasno sprejeli sklep, da društva nadaljuje svoje delo pod okriljem predsednika Branka Sikoška. Tako je sledil nagovor novega starega predsednika. Slednji je med drugim pohvali izpeljavo dogodka Kolesarski maraton po deželi cvička, ki so ga organizirali že šestnajstič. Dejal je, da ni samo njegovo mnenje, da je maraton odlično uspel, udeležilo se ga je, vključno z otroki preko tristo udeležencev, poškodovanih ni bilo in tudi finančno smo ga nekako preživeli. Pripomnil pa je, da je organizacija takšnega maratona vedno dražja in težja. ˝Pri organizaciji maratona smo ves čas iskali načine kako poceniti oz. kako s čim manjšimi stroški organizirati maraton na nivoju, ki bo še sprejemljiv za nas in dovolj zanimiv za kolesarje, da se ga bodo v čim večjem številu udeleževali˝, je še povedal predsednik. Razložil je tudi, da so na IO sprejeli tudi sklep, da se društvo v letu 2019 kljub določenim finančnim stroškom, včlani v Kolesarsko zvezo Slovenije in se omogoči posameznim članom, da si pridobijo tekmovalno licence na osnovi katerih se bodo lahko udeleževali prireditev v okviru KZS. V svojem nagovoru se je spomnil tudi na člana Alojza Levičarja, ki je lansko leto praznoval visok jubilej, na praznovanje katerega je poleg ostalih povabil tudi člane RKD Krško. ˝Udeležili smo se ga v kar velikem številu. Bilo je veselo in prijetno druženje˝, za kar se je Alojzu v imenu RKDK še enkrat zahvalil.
Sledilo je skupno druženje, Alojz Levičar pa je za to posebno priložnost spekel domači kruh. Na zboru so podelili tudi medalje najhitrejšim na spomladanskem in jesenskem kronometru. Več v fotogaleriji.

RKD Krško

Deli naprej!