Rekreativno kolesarsko društvo Krško organiziralo že 15. kolesarski maraton po deželi cvička

Tako kot že vrsto let doslej je tretjo nedeljo v avgustu Rekreativno kolesarsko društvo Krško organiziralo že 15. kolesarski maraton po deželi cvička s startom in ciljem v Krškem na Trgu Matije Gubca.

Za rekreativne kolesarje smo pripravili tri kolesarske trase, dolge 70, 40 in 6 kilometrov. Veliki maraton je potekal na trasi Krško – Stari Grad – Spodnja Pohanca – Lenart – Brežice – Čatež ob Savi – Cerklje – Križaj – Kostanjevica na Krki – Šentjernej – Zameško – Smednik – Raka – Zavratec – Impoljca – Krško. Mali maraton na cesti Krško – Stari Grad – Spodnja Pohanca – Lenart – Brežice – Čatež ob Savi – Cerklje – Križaj – Veliki – Podlog – Krško. Najmlajši in njihovi spremljevalci pa so se podali na otroški Čričkov kolesarski maraton, ki je šel mimo Stare vasi, Vrbine in obvoznice nazaj na Trg Matije Gubca.

Maratona se je kljub slabi vremenski napovedi udeležilo več kot 400 kolesarjev in 45 otrok, ki so kolesarili na Čričkovem maratonu. Vremenoslovci so napovedovali dež, vendar je v Krškem že zjutraj posijalo sonce in naredil se je lep dan, več kot odličen za kolesarjenje.

Maraton je bil rekreativnega značaja in je sodil v sklop akcije Slovenija kolesari 2017. Vsi udeleženci, ki so prišli iz različnih koncev Slovenije, so prejeli toplo malico, vodo in spominsko medaljo. Najmlajši otroci so na Čričkovem maratonu poleg malice in medalje prejeli tudi sladoled in darilo organizatorja. Pokala sta na maratonu prejela najstarejši kolesar Danilo Pečnik iz Brežic in najstarejša kolesarka iz Trbovelj.

Rekreativno kolesarsko društvo je nagradilo tudi kolesarja, ki je najhitreje prevozil ciljno črto trase velikega maratona, vendar še vedno po cestnoprometnih predpisih. Pokal je prejel Uroš Vene iz novomeškega kluba Papež Podgorje. Na malem maratonu je prvi prevozil ciljno črto Blaž Žmavčič iz Športnega društva Posavje. Pokal za najštevilčnejšo ekipo je prejela ekipa zelenih pokemonov Alo Alo. Med udeleženci so izžrebali kar nekaj nagrad in glavno nagrado gorsko kolo, ki ga je podaril Matjaž Traven iz Kolesarskega centra Krško. Kolo je zasluženo prejel domačin Dejan iz najštevilčnejše ekipe.

Prireditve se je udeležil tudi župan občine Krško mag. Miran Stanko. Na maratonu so kolesarili tudi kolesarji iz Katarja in Hrvaške. Pred samim startom je harmonikar Primož zaigral Na Golici in kolesarji so še z večjim veseljem štartali.

Kolesarsko prireditev smo tako uspešno pripeljali do konca. Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki ste na kakršen koli način pomagali pri izvedbi maratona, tako donatorjem, vsem redarjem, motoristom in zdravstveni službi, ki so poskrbeli za varnost vseh kolesarjev in kolesark, ter seveda vabimo kolesarje, da se tudi prihodnje leto, tretjo nedeljo v avgustu, zopet udeležijo 16. Maratona po deželi cvička.

 

Deli naprej!