RKD Krško prejelo priznanje z denarno nagrado

S slovesnostjo, kulturnim programom in podelitvijo priznanj so v soboto, 14.6.2014 krajanke in krajani mesta Krško v mestnem parku počastili spomin na tri brate Kaplan, po dva Kasteličeva in Preskarjeva, Grabarja, Jernejca in Ivanke Uranjek, prvo krško odporniško skupino, ki je umrla pod pod streli okupatorja 30. julija 1941 v gozdu Dobrava.

Ob kulturnem programu, ki so ga sooblikovali zasedbi 40x band, Rajhenburški oktet, vokalista Marko Železnik in Anja Žabkar, harmonikar Adi Moškon in tamburaški orkester Glasbene šole Krško kot gostujoča zasedba, sta Mikulančeva in Slavko Šribar kot predsednik komisije za izbor krajevnih nagrajencev pri svetu KS podelila letošnja priznanja. Priznanje z denarno nagrado je prejelo Rekreativno kolesarsko
društvo Krško, ki deluje od leta 1991 in povezuje številne rekreativne ljubitelje kolesarstva. Ti se udeležujejo številnih športnih prireditev tako doma kot v tujini, od leta 1992 pa so organizator že uveljavljenega kolesarskega Maratona po deželi cvička.
Nagrajencem je tudi čestital, vsem zbranim pa voščil vse dobro ob prazniku sokrajan in župan občine Krško mag. Miran Stanko.

Anita Pavlovič

Deli naprej!