Spomladanski kronometer 2017

V soboto, 27. maja 2017, je Rekreativno kolesarsko društvo Krško organiziralo svoj tradicionalni spomladanski kronometer od kraja Križaj do Krške vasi v skupni dolžini deset kilometrov.

Dirko na čas so izpeljali v lepem sončnem Štartalo je 13 tekmovalcev. Prvo mesto si je v kategoriji nad 50 let prikolesaril Tomi Zorič s časom 17:20, drugi je bil Milan Oštir s časom 18 minut 13 sekund in tretji Franc Škoda s časom 18:17. Sledili so Branko Čurič, Alojz Podbršček, Jože Andrejaš, Alojz Levičar in Danilo Pečnik.
Absolutni zmagovalec je postal Aljaž Bratkovič, ki je tekmoval v kategoriji pod 50 let s časom 16.10 in tudi izboljšal lanskoletni čas. Drugi je bil Franci Fuks s časom 17:18 in Mišel Podbršček s časom 18:15. Sledila sta še Klemen Fuks in Andrej Stanič.
Po končani preizkušnji so se člani RKD Krško zbrali v zidanici predsednika Branka Sikoška v Vrhovski vasi tako kot vsako leto. Član kluba Alojz Levičar je prinesel domač kruh, ki ga je prav za namen dirke tudi sam spekel. Po vetru, ki je povprečne hitrosti znižal kar za nekaj kilometrov, je potem dobra hrana in kapljica povrnila moči izmučenim kronometristom. Pokali najboljšim trem v posamezni kategoriji bodo podeljeni prihodnje leto na letnem občnem zboru. Že sedaj pa vas člani RKD krško vabijo na njihov tradicionalni 15. Maraton po deželi Cvička, ki bo letos potekal tretjo nedeljo v avgustu – 20. avgusta 2017.

Anita Petrič

RKD Krško

Deli naprej!